• TPK 2023/2024

          • V dňoch 17.-21. júna 2024 sa uskutočnil XXI. ročník Turisticko - poznávacieho kurzu, ktorého sa zúčastnilo 46 žiakov 8. a 9. ročníka a 4 vedúci.

                        Program prvého dňa bol orientovaný na poznávanie regiónu Banskej Štiavnice. Deti si prezreli kaštieľ vo Svätom Antone a so sprievodcom i zrenovovanú Kalváriu. Deň zavŕšili jazdou Čiernohronskou železnicou do Dobroča.

                        Program druhého dňa poznávaciu skupinu zaviedol do Podtatranského múzea v Poprade, kde si prezreli expozíciu “Knieža z Popradu“ a po nej Múzeum J. M. Petzvala v Spišskej Belej. Na záver sa zastavili v Starom Smokovci, kde pod tatranskými štítmi mali čas na hodinovú prechádzku.

            Druhá skupina prešla zo severu na juh Slovenský raj cez prielom Hornádu, Kláštorskú roklinu, Kláštorisko, ponad Obrovský vodopád a cez Veľký Kyseľ došla Glackou cestou na Strarenskú pílu. Túra merala 25 km.

            Tretí deň poznávacia skupina absolvovala kvôli rekonštrukcii skrátenú prehliadku Spišského hradu, prezreli si i Chrám sv. Jakuba v Levoči a na záver dňa Dobšinskú ľadovú jaskyňu.

            Turistická skupina absolvovala prechod Tomášovskou Belou popod Tomášovský výhľad, Sokoľou dolinou, výstup Závojovým vodopádom a Glackou cestou cez Geravy sa lanovkou zviezla na Dedinky.

            Štvrtý deň býva tradične oddychový, zameraný je na prehliadku mimoriadne atraktívneho okolia Rožňavy. Prvým vstupom bola lektorovaná prehliadka evanjelického kostola v Štítniku, ktorý je známy gotickou architektúrou a výnimočnou stredovekou nástennou maľbou. Z jaskýň Slovenského krasu, ktoré sú zapísané na zozname svetového prírodného dedičstva UNESCO, sme tento rok navštívili Ochtinskú aragonitovú a Domicu, ktorá je súčasťou cezhraničného jaskynného komplexu Domica - Baradla. V Rožňave deti vystúpili na Strážnu vežu. Deň zakončili prehliadkou Betliarskeho kaštieľa.

            Piaty deň sme navštívili Kremnicu, kde sme si prezreli Mestský hrad a mincovňu a odpoludnia štôlňu Andrej. Program XXI. ročníka TPK bol i vďaka skvelému správaniu detí viac než uspokojivo naplnený.

            Fotoreport TU : Do fotogalérie bol pridaný nový album TPK 23_24.

          • Rodičia, viete, kde sú vaše deti?

          • Vážení rodičia,

            Mesto Pezinok v spolupráci s Mestskou políciou Pezinok pripravilo osvetový (edukatívny) článok určený rodičom.

            V článku sú uvedené aj odkazy na rôzne zákony či VZN (Mesta Pezinok) týkajúce sa verejného poriadku alebo iných tém spomenutých v článku.

            Odkaz na edukatívny článok 

          • Vážení rodičia, stravníci,

          •    Oznamujeme Vám že, do 24.6.2024 (pondelok) do 10:00 hod. máte poslednú možnosť

               na odhlasovanie alebo prihlasovanie obedov cez Edupage na posledné dni školského roku

               2023/2024 t.j. 25.6.2024 - 28.6.2024.  

               Po tomto termíne  to už nebude možné, systém bude zablokovaný.

               Obedy, ktoré neodhlásite si môžete v prípade neprítomnosti žiaka, stravníka prevziať do obedára.

               Dôvodom je  ukončenie a vyúčtovanie školského roku 2023/2024

             

                Vaša školská jedáleň

          • Vážení rodičia

          • Chceme Vám dať do pozornosti novelu školského zákona, platnú od 1. 6. 2024.

            Článok III 120/2024

            V § 144 odsek 10 až 13:

            (10)

            Neprítomnosť dieťaťa alebo neplnoletého žiaka ospravedlňuje škola na základe žiadosti jeho zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia.

            (11)

            Ak neprítomnosť žiaka z dôvodu ochorenia trvá najviac 5 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní a súhrnne počas mesiaca najviac 10 vyučovacích dní, neprítomnosť sa ospravedlňuje bez predloženia potvrdenia od lekára. Ak neprítomnosť žiaka z dôvodu ochorenia trvá viac ako 5 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní alebo súhrnne počas mesiaca viac ako 10 vyučovacích dní, vyžaduje sa aj predloženie potvrdenia od lekára.

            (12)

            Ak neprítomnosť dieťaťa, ktoré plní povinné predprimárne vzdelávanie, z dôvodu ochorenia trvá najviac 7 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní a súhrnne počas mesiaca najviac 14 vyučovacích dní, neprítomnosť sa ospravedlňuje bez predloženia potvrdenia od lekára. Ak neprítomnosť dieťaťa, ktoré plní povinné predprimárne vzdelávanie, z dôvodu ochorenia trvá viac ako 7 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní alebo súhrnne počas mesiaca viac ako 14 vyučovacích dní, vyžaduje sa aj predloženie potvrdenia od lekára.

            (13)

            Vo výnimočných a osobitne odôvodnených prípadoch škola môže vyžadovať lekárske potvrdenie o chorobe alebo iný doklad potvrdzujúci odôvodnenosť neprítomnosti, najmä pri opakovanej neprítomnosti; to platí aj ak ide o ospravedlňovanie podľa odseku 11 alebo odseku 12.

          • Poznaj svoje hlavné mesto

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Poznaj svoje hlavné mesto.

            V dňoch 21. – 23.5.2024 sa žiaci 5. ročníka zúčastnili kurzu Poznaj svoje hlavné mesto. Počas troch dní navštívili najvýznamnejšie dominanty Bratislavy – Bratislavský hrad, Dóm sv. Martina, Mestské múzeum Bratislavy, Dopravné múzeum, Slavín, Zoo, Sandberg a Devínsky hrad. Počasie nám prialo, program sme teda naplnili do bodky. Deti odchádzali síce unavené, ale spokojné a obohatené o nové vedomosti a zážitky.

          • Zámok Schloss Hof

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zámok Schloss Hof.

            Dňa 22. a 30. mája 2024 sme so siedmimi ročníkmi navštívili krásny rakúsky zámok Schloss Hof. Po prechádzke krásnou slovenskou a rakúskou krajinou sme absolvovali prednášku čiastočne v anglickom jazyku, ktorá sa nám veľmi páčila. Bolo to krásne miesto s originálnou zoologickou záhradou, sysľami, somárik mi , koníkmi...tiež s nádhernými prírodnými labyrintami a záhradami.

        • Kontakt

          • Základná škola Fándlyho 11 902 01 Pezinok
          • 033 / 641 22 53
          • Fándlyho 11
            90201 Pezinok
            Pezinok
            Slovakia
          • Riaditeľka školy:
            Ing. Monika Hlúšková
            033 / 641 22 53
          • Zástupcovia riaditeľky:
            PaedDr. Ingrid Laláková (pre I. stupeň)
            Mgr. Martina Šnircová (pre II. stupeň)
            Mgr. Monika Číková (nepedagogický úsek)
          • Školská psychologička - pre 1-4. ročník:

            psycholog1@zsfandlyho.sk
            Denne v čase od 7:00 do 15:00 hod.
          • Školská psychologička
            pre 5-9. ročník:
            Mgr. Natália Ľubušká -
            psycholog2@zsfandlyho.sk
          • Výchovný poradca:
            Mgr. Mária Neurath
            maria.neurath@zsfandlyho.sk
          • Školská jedáleň:
            p. Alena Malíšková
            033 / 641 34 17
            stravovanie@zsfandlyho.sk
          • Školský klub detí:
            budova ZŠ
            0911 / 233 653

            budova ŠKD
            0911 / 971 658
        • Prihlásenie